december, 2016

3dec - 4dec 311:00dec 4Jul i gamle dage – Juleweekenderne

Info

Vær med når Sagnlandet bliver forvandlet til et jule landskab fra 1800-tallet med juleværksteder, julestue og julekro. I juleværkstederne kan I selv lave bolsjer, tinsoldater, lys, ler eller nisser. Fra denne tid stammer de fleste af vore juletraditioner, som du kan opleve og deltage i overalt i det julehyggelige Sagnland.

Besøg husmandsstederne Krikkebjerghuse på toppen af bakken, hvor små-kårsfolkene i husmandsstederne er ved at gøre klar til at julefreden sænker, men først skal der serveres varm saft og varmt øl med smørklat i Smugkroen. I huggehuset har Mikkel Tinstøbers karle travlt med, at støbe tinsoldater med alle børnene og fortælle historier om soldater og ballerinaer. I Tystruphuset er der julehalm på gulvet og man kan besøge udstillingen om Væver Christensens familie og lære mere om deres skikke ved juletid.

Nede i dalen er der tændt lys overalt i de små Bindingsværkshuse. Fra Smedjen synger hammeren mod ambolten. I lyseværkstedet kan man købe honning og rulle bivokslys. I Potteriet kan man købe kønt julekeramik og lege med ler efter historiske traditioner. I Dragtværkstedet kan man sy sine egne uldnisser. Sidst men ikke mindst er der bolsjeværkstedet – hvor I kan lave bolsjer som man gjorde det i 1800-tallet.

juleprogram-1718dec20161212

Hvornår

3 (Lørdag) 11:00 - 4 (Søndag) 16:00

Sorry, the comment form is closed at this time.