juli, 2017

24jul - 6augI dagSmeden arbejder – Giv jernaldersmeden en hånd ved essenJernaldersmedjen - kortnummer 12Tid: Kl. 12.00 - 15.00

Info

Kom og oplev Jernaldersmeden ved essen og se hvad han arbejder på i dag – Er det mon ny-udvundet myremalms jern der skal forarbejdes eller er det mod de sidste hammerslag på den nye køkkenkniv? Men smeden har også brug for din hjælp til at trække blæsebælgene og er du meget heldig, får du også lov til at slå med hammeren på det dyrebare jern.
I sikker afstand til jernalderlandsbyens stråtækte gårde ligger smedjen mellem træerne. Rundt om smedjen står høje cylindere af ler – dette er jernudvindingsovnene, hvori jernalderhåndværkerne fremstillede rå-jern af opgravet myremalm. Jernet blev renset og forarbejdet i smedjen og smeden lavede de redskaber som landsbyens beboere skulle bruge til madlavning, håndværk og landbrug. Men jernet var stadig meget kortbart og det krævede en enorm arbejdsindsats at fremstille jern nok til blot en enkel kniv. Så smeden arbejde var af yderste vigtighed.

Hvornår

Juli 24 (Mandag) - August 6 (Søndag)

Sted

Jernaldersmedjen - kortnummer 12

Jernaldersmedjen - kortnummer 12

Tid

Kl. 12.00 – 15.00

Sorry, the comment form is closed at this time.