juni, 2015

29junI dagKrigertræning - Træn med Sagnlandets hårdføre jernalderkrigereVær med til krigertræning som for 2000 år sidenTid: 13.00 - 14.00

Info

“Ikke noget med at stå og snadre i geledderne – du kommer til at pudse mit grej de næste mange dage, hvis du ikke tier stille nu!”

Jernalderkommandanten formaning gjalder ud over forsamlingen.

Foran ham står to flokke af børn i alle størrelser overfor hinanden.  Deltagerne i hver folk står tæt sammen, med lanser eller sværd beredvilligt i den ene hånd, mens den anden holder et skjold foran kroppen. De danner skjoldmur, og har lært at holde skjoldene så tæt op ad hinanden, at intet kan trænge ind imellem dem. Inden de får lov at marchere over mod deres modstandere, tester Kommandanten muren.

“Hold skjoldene helt tæt – jeg hader blødende børn!” -brøler han, inden han lader sin lanse danse buldrende henover skjoldene. Sidder de ikke tæt nok, bryder den sylespidse ende igennem.

“Deling, giv agt! Fremad – march!” Delingen adlyder og marcherer taktfast frem mod en tilsvarende skjoldmur, som har taget form i den modsatte ende af grønsværen.

Da de to delinger mødes, går det ikke stille for sig. Mellem hujen og råb ramler sværd mod skjold, og snart falder børnene om et for et på græsset.

På Valdars befaling er børnene kort efter på benene igen, og klar til en ny omgang. Sværd og skjolde er polstrede og reglen er, at når man bliver ramt, så lægger man sig ned på græsset.

Hvornår

I dag (Mandag)

Sted

Vær med til krigertræning som for 2000 år siden

Jernalderlandsbyen Lethra - kort nummer 13

Tid

13.00 – 14.00

Sorry, the comment form is closed at this time.